Żywienie

Żywienie ma istotny wpływ na poprawę leczenia pacjentów. Szpital zapewnia wyżywienie dla pacjentów przebywających w oddziałach.
Każdy pacjent podczas przyjęcia do oddziału szpitala badany jest pod kątem stanu odżywienia. Lekarz prowadzący pacjenta określa jego potrzeby żywieniowe, a rodzaj diety wskazany jest w codziennym zamówieniu przez oddział. Pacjenci otrzymują 4-5 posiłków dziennie, w zależności od jednostki chorobowej lub indywidualnych wskazań lekarza.


Jadłospis dzienny oraz informacja o alergenach, z którymi Pacjent może się zapoznać są wywieszone przy pomieszczeniu kuchenki oddziałowej.
Podczas pobytu pacjenta w oddziale szpitalnym, na prośbę pacjenta dietetyk szpitala prowadzi edukację w zakresie żywienia w danej jednostce chorobowej.

 

Żywienie ma istotny wpływ na poprawę leczenia pacjentów. Szpital zapewnia wyżywienie dla Pacjentów przebywających w oddziałach.
Każdy Pacjent podczas przyjęcia do oddziału szpitala badany jest pod kątem stanu odżywienia. Lekarz prowadzący pacjenta określa jego potrzeby żywieniowe, a rodzaj diety wskazany jest w codziennym zamówieniu przez oddział. Pacjenci otrzymują 4-5 posiłków dziennie, w zależności od jednostki chorobowej lub indywidualnych wskazań lekarza.


GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW (dostosowane są do rytmu dnia poszczególnych oddziałów, ale mogą ulec zmianie ze względów organizacyjnych):

I ŚNIADANIE
8:00- 9:00
II ŚNIADANIE
10:30- 11:00
OBIAD
12:30- 14:00
PODWIECZOREK
15:30- 16:00
KOLACJA
17:30- 18:30
Jadłospis dzienny oraz informacja o alergenach, z którymi Pacjent może się zapoznać są wywieszone przy pomieszczeniu kuchenki oddziałowej.
Podczas pobytu Pacjenta w oddziale szpitalnym, na prośbę Pacjenta lub lekarza prowadzącego, dietetyk szpitala prowadzi edukację w zakresie żywienia w danej jednostce chorobowej.

 

Co rozumiemy przez zdrowy tryb odżywiania.pdf
SPWSZ Jednostka samorządu województwa zachodniopomorskiego
nfz
bip
Strona używa cookies Dowiedź się więcej Zamknij